Beklagligt

Nu rasar ryska ambassaden över inslaget i lördagens melodifestival, det där Henrik Dorsin äntligen fick framföra sin Tingeling Tingeling.

Och jag bryr mig egentligen inte så mycket om vare sig inslaget eller ryssarnas reaktion, det jag däremot reagerar på är SVT´s svar som Aftonbladet.se publicerat idag.


"SVT ber nu om förlåtelse för humorinslaget.

- Det är beklagligt att de inte gillar den. Vi ber om ursäkt om de har tagit illa vid sig. Det är ett satirinslag precis som vi har gjort med Leksand och andra städer, säger Melodifestivalens projektledare Ronnie Lans.

Kan du förstå att de har tagit illa upp?

Jag kan förstå att de tar illa upp om de inte har förstått humorn i det. "


Det är beklagligt att de inte gillar den. Jaha, klart som korvspad att det hade varit lättare för SVT om ryssarna på ambassaden hade uppskattat inslaget.  Men om man nu förväntar sig att alla ska uppskatta det man sänder så borde man kanske tänka efter hur saker och ting kan tänkas uppfattas av publiken.

Jag kan förstå att de tar illa upp om de inte har förstått humorn i det

Ja men hallåååå, det var ju just det. Kritiken går inte ut på att de rent intellektuellt inte fattar humorn utan att de inte uppfattade detta som humor utan mer kränkande av det ryska samhället.


Och det här är ett märkligt samtidsfenomen som är tydligt i tv-branschen.

En programledare uttrycker sig plumt eller kränkande, det har vi sett massor av under senare år, för mobbing är den trend som tycks "sälja" bäst.  När den utsatta reagerar kommer "genast" (läs när någon tidning uppmärksammar konflikten) ett beklagande från ansvarig. Det brukar låta så här -Vi beklagar att NN uppfattade inslaget så här. Det har inte varit vår avsikt att kränka någon men om NN nu upplevde det så ska vi naturligtvis be om ursäkt.

Men kan dessa människor inte tänka efter INNAN de vräker ur sig dumheter?


Fast, det ligger väl helt i linje med hur man ska vara idag för att vara framgångsrik. Jag drar paralleller till höga chefer och deras så kallade bonusprogram. När de avslöjas med fingrarna i syltburken är det läge att be om ursäkt, att beklaga och backa. Och gärna skylla på någon styrelse som är den beslutsfattande kärnan när det gäller chefernas löner.

Kan dessa människor inte tänka efter INNAN de skapar sina bonusprogram?


Hörde för övrigt på nyheter igår någon uttala sig om Alectas bonusar. De har sällat sig till skaran av pensionsförvaltare som nu skulle se över sina bonusprogram. Och det lät precis som om det var varje höjdares rätt att få en bonus oavsett hur affärerna går. Är det nån som vet hur man får ett sånt där litet bonusprogram? Jag menar som så att oavsett hur de här "förmånstagarna" har skött sitt uppdrag så trillar det ut en skön slant i slutändan. Jag är helt övertygad om att det finns något uppdrag som jag kan hantera med vänsterhanden och därefter kamma hem några fina miljoner på kuppen. Maila mig på [email protected]


Kommentarer
Postat av: Strandskatan

"Tänka efter före " - det är klokt ! Även när det gäller "humor" eller vad det kallas !

Bonus - fult ord !

2009-03-17 @ 22:31:56
URL: http://gammeltacka.blogspot.com
Postat av: Den hemska tvillingen

Ja så länge bonusen inte tillfaller den som verkligen gjort sig förtjänt av den...

2009-03-18 @ 07:05:42
Postat av: Markattan

Och det gör den ju så sällan, så sällan. Men vi ska väl inte sitta här och kärringgnälla, bättre att skita i bonusar, vd:ar och sånt. Den ekonomiska krisen måste ju vara mycket jobbigare för de som har en massa att förlora. För en fattig liten Markatta räcker det bra med en klase bananer nu och då.



Markattan

2009-03-19 @ 10:34:50
URL: http://markattans.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0