Långt borta och nära

Inte så flitigt skrivande på sista tiden. Har varit så trött och håglös att jag bara orkar göra rutinkollar av andras bloggar. Kan inte påstå att jag är mycket piggare nu men det är fredag och ett visst mått av sovmorgon kan utövas i morgon.
Anna N och jag ska till det stora köpcentret och framförallt besöka det stora möbelvaruhuset som specialiserat sig på platta paket i morgon. Har tänkt mig ett inköp av ny belysning över diskbänken. Så den lilla elektrikern får göra tjänst igen men kanske först på söndag. Får se när jag kommer hem från IKEA i morgon. Måste ju hinna göra mig fin och fräsch inför lördagkvällens grillpartaj med det gamla goa gänget.
Och vad ska jag ha på mig? För att i viss mån konkurera med diverse modebloggare kunde jag ju fotografera stassen och publicera bilderna här...men jag tror att jag avstår för vem i hela världen skulle vara intresserad?

Den äldsta och hennes sambo ska flytta, lååångt bort, ända till Holland och jag hoppas så att de ska trivas och att Malin får ett bra jobb. Undrar just hur det kommer att kännas att ha en unge så långt borta på obestämd tid men det lär ju visa sig. Men med tekniken kan vi ju med lätthet hålla kontakt ändå. Kanske dags att köpa bra mikrofon så att det går att skajpa.

Näst äldsta väntar besked om hon kommer in på högskolan i höst. Vi håller alla tummar för hon behöver verkligen något vettigt att syssla med. Men denna pärla till unge överraskade mig när jag kom hem idag. Disken diskad och golven dammsugna. Obs! Hon bor inte hemma längre och har alltså inga skyldigheter att städa hos gamla mamma men modern glädjer sig så åt komma hem och finna lägenheten i presentabelt skick igen.

Yngsta dotra har jobb på gång. Hon var på intervju igår och det gick förstås alldeles strålande. Hon rådfrågade mig inför intervjun om vad hon skulle säga om de frågade om hennes dåkiga egenskaper. Själv kom hon inte på någon, den ödmjuka lilla skruttan. Skam till sägandes kom inte heller jag på något förbättringsområde så vi hittade på något. Tror dock att hon aldrig fick frågan.

Och sönerna då? Ja den äldre varianten hålls väl i skogen med sina fällor eller sitter och binder några fina flugor att locka storfisken med. Den yngre ligger på träningsläger inför skejttävlingen i morgon. Han sover över hos en något äldre kompis och motiverar det med att han ska hjälpa honom att städa! Undrar just om han tror att hans luttrade morsa verkligen gick på den lätte. Ska strax ringa och höra om dammsugaren brummar i bakgrunden eller om det hörs några väna flickröster och hög musik.

Nä nog nu, sömnen hänger tung i ögonen och det är dags att sova skönhetssömnen.
2008-05-30 @ 22:25:56 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Äntligen

  Nu har han bestämt sig, sonen, det blir IV ett år hemma hos pappa. Kampen mot klockan blev för tung och i sista ögonblicket bestämde han sig för att kasta in handduken och skjuta skategymnasiet ett år eller så.

Jag har väntat, stöttat och väntat på hans aktiva beslut och nu, idag, efter att ha försovit sig ännu en gång kom det; HAN SKITER I alla nationella prov, inlämningsuppgifter och muntliga framställningar.


Och jag tycker faktiskt att han gör rätt. I och för sig hade han möjligen kunnat kämpa sig till G i kärnämnena, men hur mycket av ämnen hade han då lärt sig? Genom att gå IV ett år får han möjlighet att faktiskt lägga lite kunskaper och vetande bakom de där betygen.


Som ansvarskännande morsa borde jag kanske pressa honom nu när det är så kort tid kvar av hans grundskoleår men jag ser faktiskt inte vitsen med det. Jag är alldeles övertygad om att det för hans del är frågan om NÄR motivationen kommer än OM den kommer. Killen är inte dum men hittar inga drivkrafter nu. Hur reagerar en människa som tycker sig leva i ständiga misslyckanden om han blir utsatt för ytterligare press? Någon som vet?

2008-05-26 @ 12:49:09 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


SKÄMMES TA MIG FAN

Jag känner förakt, sorg, ilska. Orkar knappt röra mig så förlamande trött blev jag vid pass 14.30 idag.
Vad är det då som har hänt?
Två personer låt oss kalla dem A och K hade för en tid sedan ett lönesättande samtal. K meddelar sin syn på A och den består till 99% av negativa omdömen. A var enligt uppgift inte perfekt!, lyssnade inte, begick misstaget att varna för att projektet hon drev inte skulle kunna leverera på grund av resursbrist. Hon hade inte förmåga att driva projekt och K erbjöd sig storsint att gå parallellt med A för att stävja olämpligt beteende från A.
A hamnade i ett läge där hon fick försvara sig och det är kanske meningen med lönesättande samtal, jag vet inte. Det är inte min bild av hur sånna samtal ska gå till.

Nåväl, samtalet led mot sitt slut och K gav A beskedet att hennes lön skulle höjas med 400 kronor.
A uppmanade K att prata med fler personer vilka hon namngav för att få en mer heltäckande bild av A´s kompetens och prestationer. K gjorde så och bilden blev allt sämre, A var i det här läget inte värd mycket alls men trots detta höjde K sitt bud med ytterligare 100 kronor.

A som kände att hon fått nog av trakasserier från K gav sig av till sitt fackförbund för hjälp. Möten arrangerades och och K´s chef blev informerad om läget. Så skulle nu dessa två parter K, K´s chef, A och A´s fackrepresentant mötas. Och vad händer? Jo K skyller på att A missuppfattat, att K aldrig sagt ditten eller datten, att det inte varit menat si eller så...och ord står mot ord.
Nu är ju inte K´s chef ovetande om att K vid flera andra tillfällen gjort märkliga uttalanden men den vetskapen får henne inte att agera. Inte heller är hon ovetande om att 3 personer på kort tid begärt och blivit förflyttade från K´s grupp. Snart räknar vi till 4 personer för A kommer inte heller att vara kvar.
Innebär det här några som helst aktiviteter från K´s chefs sida? Är det tänkbart att K inte får vara chef längre?

Nej, nej, nej, den här arbetsgivaren väljer den fega, ryggradslösa vägen. Hur kan man vara så feg? Hur kan man vara så oärlig? Hur orkar man leva med sig själv när man gjort någon så illa? Och gång på gång!

Min respekt får de aldrig igen, A´s förtroende har de förbrukat. Jag kan inte (tyvärr) säga att jag är förvånad.
Men förakt är allt jag känner. OM jag varit mindre beroende av en inkomst hade jag sagt upp mig på stående fot för här går gränsen för vad jag kan acceptera från en statlig arbetsgivare.
Jag vet vad jag kommer att göra i morgon, då ska jag intensifiera mitt jobbsökande  för på denna arbetsplats stannar jag inte längre än nödvändigt.

2008-05-22 @ 20:23:39 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


En bra dag

Vaknade med värre smärtor i revbenstrakten än väntat och inte har det blivit bättre av värktabletter.
Flexade ut strax efter lunch som intogs tillsammans med två vänner. Dessa tillhölls strängeligen att inte vara roliga men de misslyckades kapitalt. Det gjorde så förbenat ont att skratta att jag är rädd att jag inte uppfattades som mitt vanliga jag.

Därefter förlade jag den oväntat lediga eftermiddagen i horisontalläge hos en hyfsat nybliven mamma och det var välgörande för både revben och själ.

Både middag och kaffe fick jag och trevligt prat om ditten och datten. Sånt är en verklig lisa för själen och borde praktiseras betydligt oftare. Klippt blev jag också!

Kisse har varit ensam hela långa dagen och tycker att jag är extremt tråkig som sitter framför datorn istället för att klia henne bakom örat. Bäst sålunda att jag avslutar mitt bloggande och ägnar mig helt och hållet åt henne. Annars kanske hon hämnas genom att riva mig i natt när jag är helt värnlös!

So long

2008-05-21 @ 21:13:49 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Njutning

En lång och rätt jobbig dag som resulterade i griniga kolleger. Här lägger vi i gruppen ner all energi vi har på att fixa rapporten som efterfrågas från högre ort. Den skulle presenteras muntlig i morgon utav vår ålderman men eftersom höga vederbörande (högre ort alltså) inte fått materialet idag vid tre-tiden beslutade hon helt enkelt att ställa in morgondagens möte!!! Det hade ju gått bra att ringa och kolla med någon av oss innan hon drog sig ur.
Eller är hennes hållning att vi ska jobba dygnet runt? Man har bra liten förståelse för andras arbetssituation när man agerar så.

Så, vi var rätt lack där vi satt och slet med den där sabla rapporten som påverkar hela utvecklingsarbetet och därmed hela organisationen.

Handlade och fixade till en god middag och vinkade därefter adjö till den mer sportige familjemedlemmen. Han ämnade sig till Alnö för att spela badminton och lämnade mig ensam. Så här sitter jag nu i ensamt majestät och njuter av en köpt liten godbit, nån kladdkakevariant samt ett glas vin!

Ska se till att ta vara på tiden på ett riktigt bra vis. Inget städande eller andra tråkiga sysslor. Bara vila och gotta!

Har en trevlig lunch att se fram emot i morgon så det får läggas på njutarkontot.

Adjöken
2008-05-20 @ 20:00:50 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Tuff helg

Jaha, så har då premiärhelgen tagit slut och den blev helt annorlunda än vad jag trodde.
Jo den började precis som förutspått med kånkande. Fast vi klarade hela lasset på en vända!
Sen drogs det igång ett uppvärmande och ett eldande så det stod härliga till.
Kissen var avvaktande nyfiken men gömde sig mest hela tiden. Det sprakade ju hemskt från den där spisen jhu!

Lördagens stora vägbråk uteblev men grannarna kom förbi och vi lyckades avstyra de allt för hårda tagen. Grävskopa är ditkörd och skogägaren har tydligen för avsikt att påbörja vägrenoveringen. Återstår att se hur lång tid det tar att färdigställa. Innan dess ska det köpas ny vattenpump. Göran har planer att köpa nytt utemöblemang men det tycker jag kan vänta ett år till. Ny kyl och frys är högre prioriterat och kanske en ny spis av mindre modell?

Friden varade dock inte så länge eftersom mammas äldsta ringde och var ledsen. Tydligen paus i förhållandet och en akututryckning till stan fick företas. Passade på att köpa potatis och lite smått och gott.
Återvände till sovande katt med gråtande flicka. Det spelar ingen roll hur stora barnen blir, när de är ledsna och har bekymmer kickar hela mammakänslan igång och magen blir som en stor klump. Litet hjärta fick sova i Görans säng och Göran fick slagga på madrass framför spisen.

Idag har det satts potatis (Eva) och krattats gräs (Göran). Innan potatisen var klar för sättning skulle landets rensas och grävas om. Måste ha sträckt nån vital muskel kring nåt revben för nu gör det ont att andas!

Så, nu väntar arbetsvecka innan vi kan återvända till det verkliga, viktiga livet i Specksjön.

Hejs hopps
2008-05-18 @ 19:29:50 Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


Premiärdags!

I morgon ska vi ha premiärövernattning i Specksjön! Oh så alldeles ljuvligt det ska bli...när vi väl tagit oss dit.
Minnesgoda läsare vet att vägen lämnar en del i övrigt att önska så det blir till att kånka och bära.
Förmodligen blir det nödvändigt med flera vändor för här ska både katt, vatten och övriga förnödenheter kånkas.
Men efter kånkande ska det päsas framför brasan i öppna spisen...tänk bara att känna den ljuvliga värmen och att höra knastret från torr ved. Ingen tv som stör men möjligen nåt trevligt program på P1 att lyssna på. Ett knepigt korsord och ett glas rött...Kan det bli bättre?

Och på lördag ska det hållas räfst och rättarting med den odåga som haft sönder vägen. Vi har förstått att grannarna är mycket förgrymmade men det kan ju behövas några sansade personer med i sällskapet så att det inte går till handgripligheter! Och de sansade är alltså Göran och jag. Nu slog mig tanken att skogsägaren och vägfördärvaren kanske kan ringas in redan i morgon och medelst traktor frakta våra pinaler ut till paradiset...men kanske inte. Motion har ingen dött av och lite får man offra för stillheten. Fördelen med att vägen är obrukbar för fordon är ju att ingen som inte absolut har några ärenden dit gör sig besväret. Och åtminstone inte med att knycka något och bära därifrån.

Fick jag svar från GD på mitt vänliga men kritiska mail? Jo då, men avsänt från någon underhuggares dator så fan vet om han läst det själv. Han kanske har en stab av ja-sägare som tar hand om besvärliga e-postmeddelanden? Ja svaret var så politiskt korrekt och tillrättalagt som man kan förvänta sig men det var ju iallafall ett svar. Alltid något sa Fan när han såg Åmål!

Johannes har ledigt i morgon (enligt egen utsago) och har dragit hem till faderstrakterna. Han fick skjuts av bästa kompisens farsa så där sparade mamma in lite biljettpengar. Det är alltid skönt när han får åka med Sten för han snackar allvar och på lika villkor och har en sjysst grundsyn på ungdomar. Något som både Johannes och jag uppskattar.

Nä nu ska kärringen i säng för ny dag randas fortare än man mår väl av och mycket packningstankar ska tänkas innan sömnen får lov att inträda. Så god natt och trevlig helg. Hoppas att den bjuder på trevligheter även för dig. Själv ser jag ju som sagt fram emot lite hetsiga debatter på lördag.
2008-05-15 @ 23:04:41 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Klang och jubel

Idag är en dag att fira för familjen. Båda stora flickorna har fått jobb och då faller ju ton av sten från modershjärtat.
J har klarat godkänt på del av nationella provet i engelska och förmodligen även svenskan. Ytterligare ett steg närmare Malmö-drömmen och bara för moderna att plocka upp en del av stenraset som föll i andra meningen :-)

Med modern själv då? Någon anledning att fira för egen del? Nja att man tagit sig igenom ännu en tämligen frustrerande och meningslös dag på jobbet är väl knappast anledning att fira? Fast jag förgyllde dock dagen med att skriva ett mail till GD där jag ondgjorde mig över det fåniga användandet av diverse uttryck. För att öka delaktigheten ska man ta fram olika dialogpaket som man hoppas ska underlätta för bra dialoger med medarbetarna. Jag meddelade honom att jag med sånt språk kände mig synnerligen exkluderad vilket är ett annat vanligt förekommande uttryck i dagens samhälle! En dialog kräver två parter och att den ena parten då sitter och konstruerar dialogpaket blir ju helt bakvänt. Jag misstänker att det han egentligen menar är att man från arbetsgivarsidan ska tala om för oss hur saker och ting ska förhålla sig
2008-05-14 @ 21:07:39 Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


Nu är det gjort

Har haft en ensam dag i stugan idag. Jag och G var där igår och glömde först nyckeln i bilen så G fick traska tillbaka i leråkern som vägen förvandlats till. Och sen glömde vi helt oförklarligt att låsa dörren till uthuset. Så medan G var på jobbet idag åkte jag dit för att låsa. Försedd med tidningar, en muffin och en kopp kaffe satt jag och njöt i solen (nåja, soldiset då) och fann mig plötsligt i färd med diverse snickararbete. Hittade en utmärkt trädgren i lagom torkat skick att förvandla till klös- och klätterträd åt en innekatt i stan. Det tog ett par timmar men nu står skapelsen här och låter sig villigt klösas. Fast kisse har inte fattat än att det är det hon ska använda växligheten till!

Och nu har jag precis skickat in min ansökan för ett nytt jobb!!! Ujujuj, hur ska detta gå?

Men nu är klockan sen och det är dags för arbetsmyror att krypa till sängs.

Så god natt då vänner och må den kommande veckan bli till stor glädje för er alla.

Ps. Leråkern jag talade om inledningsvis har skapats av någon som köpt skogen runt vår lilla sommarstuga. Han hade tänkt sig visst avverkande av skog under vintern och därför skulle vägen breddas på en del ställen så att timmerbilar skulle kunna ta sig fram. Men det blev visst inte så mycket avverkat men vägen är söndergrävd och, förvisso breddad men inte körbar då det bara är lera. Ingen stengrund, inget grus bara lera! Det är tveksamt om det kommer att köras några bilar där överhuvudtaget denna sommar och hur ska det då gå med vattenpump som ska ut????
2008-05-11 @ 23:20:32 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


RSS 2.0