Tätt på given!

Frångår min ovana att skriva sällan och kommer med dagens andra inlägg! *Bloggosfären drar efter andan i pur förvåning*
Känner att jag är tvungen att delge er det faktum att säsongens första snö just nu faller över Sundsvall.
Och det snöar så kallade lappvantar. Min förhoppning är att snön är borta när jag vaknar i morgon...för snö är inget jag är så himla intresserad av faktiskt.

Ja det var allt från väderlekstjänsten!
2008-10-29 @ 18:49:09 Permalink Allmänt Kommentarer (9) Trackbacks ()


Upp och ner

Long time no write...som vanligt alltså. Får konstatera att jag är mer av bloggläsare än bloggskrivare.
Så vad har timat sen senast? Tja, massor men vad är av intresse nu?

Jag har lämnat mitt fackliga uppdrag på grund av interna "konflikter" i styrelsen. Och det hade jag ju kunnat skriva massor om men det vill jag inte lägga någon energi på. Kan bara konstatera att jag tagit konsekvenserna av mitt handlande och står för det jag gjorde. Lojalitetskonflikter är inte enkla att hantera men för mig var valet själklart.

Jag har också lämnat uppdraget på jobbet som fick mig att må så dåligt. Så nu letar jag efter något annat att göra...vilket bland annat betyder att jag har mer tid att tänka på starten av mitt eget företag. Men det betyder också att jag har en viss överlämnning till mina ersättare att göra. Det är ganska kul och jag inser att jag lärde mig hur mycket som helst under den tid jag hade ansvaret för den funktion jag nu lämnat. Och det är ju ganska skönt att veta.

Jag har också köpt lite mer material till sovrumsrenoveringen. Nu saknas egentligen bara färgen till väggarna, sängbottnar och lite textilier. För övrigt önskar jag mig ett snyggt överkast i julklapp. Tro om tomten läser bloggar?
Jag önskar att också att lilla T snart får sin egen lya, mest för hennes skull, inget kul att bo hemma hos mamma ju. Men också för min skull, vill gärna komma igång med renoveringen nu. Det skulle vara så skönt att vara klar med sovrummet till jul. Har jag berättat att jag beslutat att jag äntligen ska få min säng med sängomhängom. Vet du inte vad det är? Hmmm, men det är ju så enkelt som en stålvajer uppsatt i taket runt sängen som man hänger upp lite snygga tyger på, som draperi runt sängen...det har jag drömt om sen jag var liten. Moderns inställning var att "det bara var dammsamlare" så det bidde inga sängomhängom. Men nu ska det bli!

Och så har jag gått och blivit förkyld IGEN! Bara 5 veckor sedan jag var förkyld förra gången och så här tätt på given brukar det inte vara. Jag är ju nästan aldrig förkyld. Undrar om det möjligen kan bero på att jag nu för tiden omges av
många småbarnsföräldrar? Ja hur det nu än hänger ihop så ligger huvudvärken, nästäppan och orkeslöseheten som ett tungt täcke över mig. Men klok som jag är avslutade jag dagens arbete redan vid lunch och därefter har jag legat nerbäddad och omväxlande sovit och tittat på tv.

Lev väl och take care
2008-10-29 @ 18:17:18 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kort uppdatering

Jo jag har läst andra bloggar där inläggen är ännu mer sporadiskt förekommande än min...fast inte så många.
Är inte lika duktig som Markattan eller peterA eller Vimmelmamman eller Carl Bildt för att nämna några jag läser flitigt.
Men så är jag varken arbetslös, ambitiös, sjuk eller utrikesminister heller.
Bara en stackars sate i statlig tjänst med arbetsdagarna fyllda av oftast omöjliga uppdrag där alla parter blir missnöjda.

Och just nu är det värre än vanligt...eller snarare precis lika illa som sist jag hade detta uppdrag. Ganska precis ett år sedan jag klev av det jobbet på grund av all skit man fick ta och det obefintliga stödet från ledningen. Fast nu är vi något fler som delar på bördan och visst underlättar det men det innebär också att vi är fler som får ta skit för saker vi inte kan påverka.
Har under en månads tid funderat på det här och kommit fram till att jag måste sätta P, jag kan inte offra mig själv en gång till och känner ju igen varteviga symptom från förr. Hopplösheten, den höga pulsen, obehaget när konflikterna kommer (och det gör de, som ett brev på posten) och den totala utmattningen när dagens övergår till kväll.
Tack och lov att jag inte har några ungar i skolan längre.

Så vad göra? Lyssna på min goda vän som menar att jag ska frälsa världen med mina coachtalanger? Jo jag borde men orkar inte ta steget nu. Har bestämt mig för att invänta det nya året och under tiden skapa mig en drägligare tillvaro på jobbet. Och den kommande omorganisationen kanske innebär övertalighet och då är det ju förhandlingsläge...Då kanske man kan få ett litet sjysst avgångsvederlag och dra igång sin firma på heltid med full betalning under tiden. Ja hallelulja, det är en nåd att stilla be om.

Fast just nu är det faktiskt fredagskväll, dags att dra sig tillbaka till tv och ett glas vin och skita i omvärlden och jobbet.
Men jobba måste jag, men det blir en smula senare denna helg.

Tja rå...
2008-10-17 @ 19:07:37 Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()


RSS 2.0