Lördag

Sovmorgon? Icke så, vaknar som vanligt strax efter 6 på morgonen. Men efter diverse göromål uppe så somnar jag om så gott med P1´s Naturmorgon i öronen. Visserligen kan man ju tycka att det är bortkastat med lediga dagar om man inte utnyttjar sovmorgonen lite längre än till 6, men så ser inte jag det. Det är ju så gudomligt skönt att somna om och att få ta sig en tupplur fram på eftermiddagen är det bästa som finns i sovväg.

Idag blev det dock ingen eftermiddagssömn eftersom eftermiddagen ägnats åt taperrivning. Kul att följa utvecklingen i ett rum. Den allra första tapeten sattes upp i mitten på 50-talet, en vit sak med små diskreta blomsterdekortationer i blått. Nästa kom nog upp i ca 10 år senare, en mörkgrå sak med ett något större blomstermotiv i vit. Och sen klassikern från slutet av 60-talet, den ljust grå med nåt märkligt rutmönster, orgegelbundet i vit. Skulle tro att nästa tapet tar oss till slutet av 70-talet, en mörkgrön sak med någon form av medaljonger. Och sen den som sitter överst, någon hemskt tråkig sak i beige ränder...nääää det är inte roligt alls. Och nu ska alltså hela rasket rivas ner från väggarna, jag tror att jag är en smula för nitisk men har man väl börjat så blir det lätt så.

Och sen var det dags att påbörja lördagsmiddagen. Med en 17-åring i huset är det bäst att vara förberedd. Sonen har förvisso ägnat dagen i skejthallen, var annars? och då kan dagen sluta hemma eller hos en kompis. Men för den händelse att han kommer hem direkt vill det till att det finns mat på bordet för skejtande kräver energi i massor.
Så därför alltså; laxbit i ugnsfast form och därpå en gegga bestående av Ädelost, gärna Kvibille, blandat med turkisk yoghurt (eller kräm fräsh) och så hyst in i ugnen 20-30 minuter i 200 grader. (Celsius förstås)

Till detta kan man aväta kokta potatisklyftor eller pressad potatis eller ett gott potatismos...tja nu för tiden kallas det ju puré men så fint kök har inte jag. Och så en liten fin sallad därtill. Vill man förgylla middagen ytterligare serverar man med fördel ett mustigt vin till, dock icke till 17-åringar för de har inte vett på att uppskatta det och inte har de åldern inne heller.

Men tror ni att den där grabben dök upp till middagen? Nehe då, den fick vi något åldersstigna äta i ensamhet. Men när magen börjar kurra alltför mycket så kommer han väl hem och vill ha lite av morsans krubb.

Ikväll väntar film, The green mile med Tom Hanks bland annat. Underbart fin. Se den!

Se så, kila iväg nu och gör nåt vettigt för nu skriver jag inget mer idag.

Kommentarer
Postat av: Markattan

Här kilas minsann ingenstans, Markattan är så sömnig så ögonen går i kors. Efter en ostfondue med lite rött till så sitts det helt stilla i den gröna, slitna, nedsuttna saken och bara glos. Orkar inte se filmer alls, orkar knappt se överhuvudtaget. Kan tro det beror på nyligt jobbande eller om det månne är en sjukdom på insegling. Vi får se, men vettigt gör jag inget mer av idag.



Markattan

2009-01-31 @ 20:30:51
URL: http://markattans.blogg.se/
Postat av: strandskatan

Neej, hur rättvist är det ! Jag som älskar att riva tapeter .. millimeter efter millimeter ! Under tiden kan man tänka på absolut ingenting .. eller vad som helst .

Killar som inte kommer hem när det vankas mat... dessutom som du serverar festmat .. det låter skumt ! De brukar ju vara hungriga alltid och slukar obegränsade mängder - portioner i storleksordningen "En spann ärter o en halv gris " !

Okej, jag kilar iväg och kollar om jag kan hitta nå´n tapet som jag kan riva eller nå´t!

Ha en behaglig lördagskväll !

2009-01-31 @ 21:20:56
URL: http://gammeltacka.blogspot.com
Postat av: Den hemska tvillingen

Strandskatan är så välkommen hit och riva tapeter för glatta livet och när det är gjort ska det tapetseras nytt och målas och det ena efter det andra...och sen ger vi oss i kast med vardagsrummet! Nog finns här att göra för både hemska tvillingar och strandskator.

Markattor bör däremot hållas i säng och sova bort eventuella bakterier.

Söner som ännu vid pass 22.30 inte behagat komma hem för utfordring ska ingen mat ha, varken budget eller lyx.



Godafton

2009-01-31 @ 22:37:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0