En bra helg

Yngsta dotten har varit här och åkt igen. Hon kommer inte så ofta nuförtiden och det är ju så med nästan vuxna barn.
Igår var vi i stan för att kolla in tyger till hennes balklänning men det vi föll så handlöst för visade sig inte alls vara lika snyggt när vi väl stod där och höll upp det mot Annas långa lekamen. Och vi testade en massa kulörer men det var ingen som var klockren.
 Ser du vilken vacker guldfärg?  Det var en klänning i den här typen av tyg vi hade tänkt oss, hon hade passat så bra i det där glittriga, djupguldiga...

Men det ordnade sig fint ändå eftersom Annas mamma i sina gömmor har en fantastiskt fin klänning inköpt för 10 år sedan inför en kadettbal. Inte använde jag den klänningen, jag hyrde en skogsgrön sak. Men den här, lite ljusare grön hängde där i affären och var till salu för en liten, liten peng. På den tiden kunde jag ha den men har som sagt inte använt den och nu har den av någon anledning blivit för liten för mig men lagom till döttrarna. Malin hade den på sin bal för 2 år sedan och nu är det alltså lillasysters tur.

Så vi åkte hem och provade klänning, skor, väska och smycken och det passade ju fantasiskt fint. Den snälla mamman satte sig och gjorde ett fint halsband till och si...nu är det bara håruppsättningen som saknas. Men balen går av stapeln först i maj så det hinns ju med.

Där besparade vi oss en hel del jobb med mönsterklippning, sömnad, provande och ditten och datten. TACK för det. Jag visste ju att klänningen skulle komma till användning även om jag aldrig mer skulle bli bjuden på ståtlig militärbal.

Igårkväll tog vi också hand om tvätten och idag är det en skön känsla av att inte behöva göra ett enda dugg som lägrat sig över boningen. Detta till trots har en del golv blivit dammsugna och ett helt gäng skjortor strukna. Vi känner oss sålunda nöjda över våra bedrifter.

Men nu vankas middag med sonen så det är bäst att skynda ut till spisen för lite matlagning.

Hej på er

Kommentarer
Postat av: Markattan

Åh, grattis till att du slapp med en massa sånt, dyrt är det ju också, studenthistorien alltså. Och tänk att du också fått så mycket gjort i helgen. Det känns väldigt bra när man hinner med sånt där och vet att man får komma hem till ett hyfsat hem i veckan.



Markattan

2009-02-22 @ 19:18:20
URL: http://markattans.blogg.se/
Postat av: Annaaaaaaaaaa

Fast...det HADE ju varit så fiiiint. Och så elegant. Och så vackert.fast, det var ju ändå inte rätt tyg kan man ju se om man tittar noggrant. Och den grüna ist sehr nice den också. Kruxet sitter i hår. jaja. See you later alligator.

2009-02-23 @ 10:36:36
Postat av: Strandskatan

Det är ju alldeles lysande ! Tänk att ha något snyggt i garderoben som är lämpat för en bal !

Jag är väldigt tacksam över att A-Ch helt enkelt skippade studentbalen . Helt garanterat hade det inte funnits ett enda plagg i min garderob som passat till hennes nätta kropp ! Det hade ju sett fånigt ut att gå på bal i "ett tält" från tidernas begynnelse !

2009-02-23 @ 18:59:56
URL: http://gammeltacka.blogspot.com
Postat av: Den hemska tvillingen

Då har nog strandskatan glömt det gamla ordspråket Allt klär en skönhet...



Men behändigt får man säga att det är att ha en sån där "gammal trasa" hängande men nu är det nog sista gången trasan kommer till användning men det är ju gott så.

2009-02-23 @ 21:57:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0