Reinfeldts klädchock

Oj, Fredrik kom till Kina endast iklädd en långärmad t-shirt och, enligt tidningarna, inget mer. Det lär ju nu inte stämma, killen hade väl åtminstone ett par boxershorts på sig?

Och är nu det en riksnyhet att hetsa upp sig över, kan man fråga sig? Frågan om Kina och Tibet är kanske lite viktigare, eller? Och orkar man nu inte bry sig om vad som sker i Asien kan man ju alltid uppröras över det faktum att den priviligierade arbetaren ånyo ska få skattesänkningar medan de som är deltidsarbetslösa eller sjukskrivna ska tryckas ner lite till i den svenska myllan.

Om du inte tillhör de som kan hasa dig till grottekvarnen varje dag så ska du minnsann veta att du lever, tycks vara alliansens paroll. Personligen tar jag illa upp och undrar hur fasen svenska folket kunde gå på den lätte som de borgerliga drog inför förra valet. Skapa arbetstillfällen, förenkla för företagarna, satsa på ungdomarna osv.
Bah!

Att arbetsmarknaden såg bättre ut än på länge hade ju väldigt lite med Alliansens politik att göra, det var ju snarare en reaktion på en högkonjunktur världen över. Förenklandet för företagare blev det inte så mycket av, snarare tvärtom. Att starta eget, skulle ju bli så enkelt men samtidigt tog Maud Olofsson bort bidragen för att starta eget. Och ungdomarna får jobb med lön de inte kan leva på, tvingas fortfarande bo hemma pga bostadsbrist. De sjuka blir inte friskare av politiken som förs, snarare tvärtom.

Det räcker liksom inte att vara så sjuk så att man inte kan arbeta, man får en sjukersättning som inte går att leva på och dessutom ska man tvingas se hur grottekvarnsfolket får det bättre samtidigt som Reinfeldt, Olofsson, Björklund och Hägglund basunerar att "det ska löna sig att arbeta".

Ok, låt gå för det, men ponera nu att man låg i selen, gick iväg till grottekvarnen, bidrog till den gemensamma skatteintäkten och blev sjuk på kuppen. Kanske fick man en skada av färgen företaget använde eller en utsliten rygg efter 25 år på byggnadsställningar. Kanske drog man på sig en tinnitus på förskolan där en massa ungar trängdes ihop eller gick i väggen på en vårdcentral.

Hur ska alliansen någonsin få de stackarna att känna att det ska löna sig att arbeta? Har inte de fullt upp med att fatta hur deras slit redan nu lönas så dåligt?


Aj då, bara en t-shirt minnsann, dags att skärpa till dig va, Reinfeldt?

image4

Ytterst ilsk tvilling två


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0