Flyttar hem!

Som kanske är bekant vid det här laget bor jag inneboende hos min Närbo. En behaglig liten ordning som inte gör så mycket väsen av sig och som inte heller bråkar för att jag sprider ut mina belongings överallt i den lilla lyan.
Detta arrangemang är avsett att fungera så tills dess att mina små barn finner för gott att lämna boet och leta egna boningar.

I höstas var det faktiskt dags. Den äldsta drog med pojkvän till Holland, nästa bodde tryggt och bra med sin pojkvän i kvarteret intill. (Ja i det närmaste) och tvillingarna hade ju sina krypin i Jämtland. Den yngste hade också fått nog av moderns ömma omsorger och skulle flytta hem till pappa för att jobba.

Vi skriver i historien den 9 september 2008 och den hemska tvillingen har vistats på konferens i två dagar. Nu har resan hem anträtts och tvillingen ser fram emot att ÄNTLIGEN få ta sin egen lägenhet i besittning. Såg framför mig hur jag nu kunde hoppa i sängen, låta bli att diska och sitta framför datorn huuuuur länge som helt. Ensam, solokvist, på egna ben....

Kom hem och la mig genast på sängen för att njuta av detta barnfria tillstånd innan det var dags att göra om lägenheten så som JAG vill ha den. Där, på sängen, med tidningen i nyporna, blev jag liggande i 1 timme och 15 minuter....

Då kom det första SMS:et  "Mamma, är du hemma senare ikväll? Älskar dig, T" stod det.
Mitt svar löd "Jag är hemma nu, vad har hänt?"
"Jag och J har gjort slut. Får jag bo hos dig ett tag?"

Ja vad säger man? Klart ungen ska komma hem till mamma och bo tills det ordnar sig.

Det blev torsdag och sonen, han som skulle upp till Jämtland ringer. "Jag måste tillbaka till Sundsvall för farsan har slängt ut mig"

Ja vad säger man? Klart ungen ska komma hem till mamma.

Men för 75 minuter var lägenheten min....Jorå, och jag njöt hela tiden.

Och en vacker dag när jag har fått in hela ungskocken på servicehemmet kommer lägenheten att vara min på riktigt.
En vacker dag.....not long from now....Jorå.....


Men just nu är lägenheten tom eftersom de två som nu behöver bo hemma har förlagt sina aktiviteter på annan ort. Så då passar jag på att tjuvflyttar lite. Provbor lite för att se om jag och "våningen" fortfarande är ihop och jag är välkommen. För även lägenheter kan ju lacka ur och bli less på det här eviga velandet. Håll tummarna för att jag blir insläppt va.


Kommentarer
Postat av: Markattan

Markattan får ibland tillfälle att säga hej till markatteungen. Inte ofta, inte länge men ibland. Och ja, vad säger man? Det är så roligt att få se den unge vuxne mannen. Det är skönt att se att han klarar sig.

Markattan flyttade hemifrån för länge sedan!

Men jag hade å andra sidan bara en att flytta hemifrån ifrån. Hoppas de snart får plats på hemmet...



Markattan

2009-04-16 @ 22:42:09
URL: http://markattans.blogg.se/
Postat av: strandskatan

Naturligtvis har din alldeles egna (ibland) lägenhet saknat dig och tar emot dig med stora famnen ! Kidsen kanske inte kommer tillbaka på länge så du kan tassa in, låsa dörren från insidan. sätta dig ner, lyssna på tystnaden, beundra kaktusen, mysa alldeles för dig själv - och fundera på hur ungarna har det på servicehemmet.

2009-04-16 @ 23:17:46
URL: http://gammeltacka.blogspot.com
Postat av: Tigern

...jag blev just påmind om varför jag inte har några barn... och om jag får för mig att skaffa nån gång så blir det nog bara ett ;)

2009-04-17 @ 07:48:52
URL: http://tigertankar.wordpress.com
Postat av: Tigern

....måste tillägga - jag blev lite full i skratt när jag såg namnen på de som kommenterat här... rena djurparken!

2009-04-17 @ 07:50:01
URL: http://tigertankar.wordpress.com
Postat av: Den hemska tvillingen

Tiger: Ja det var en väldigt animalisk läsekrets jag tycks ha. Och ett barn är hanterligt, ett barn känns som om det räcker, det påstår mina barn iallafall.



Markattan och Strandskatan: Jag har legat i hela dagen för att ordna platser åt dem men fann inget hem som var villig att ta emot dem alla fem. Inte ens när jag utlovade att de med lätthet kan springa enklare ärenden och även klara av sina egna promenader och att de sköter sin hygien på egen hand var det någon som nappade. Otack är världens lön!

2009-04-17 @ 18:15:51
Postat av: Mifflan

Hahaha, ett sådant roligt inlägg! Man är förälder för livet det är väl både en charm och en förbannelse. Jag har långt kvar tills mina skruttar skall flytta men det är roligt att läsa om föräldraskap till vuxna barn! Tack!

Ha en skön helg!

2009-04-17 @ 21:36:06
URL: http://mifflan.blogsome.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0