En trött tvillingmammas ord!

Jag inte bara är tvilling jag innehar också en egen uppsättning tvillingar! Dessa, som för så kort tid sedan var små och oskyldiga, fyller i morgon 18 år. Båda två! Samtidigt!
Just nu, för exakt 18 år sedan levde jag i tron att mina små telningar skulle komma till världen via ett planerat kejsarsnitt vid pass 8.30 den 3 april. Nu ville naturen något annat och förlossningen satte igång lite mer tvärt än vad som var planerat! Sålunda ringdes barnens far in mitt i natten MEN med uppmaningen att ta det lugnt eftersom det börjat snöa!
Barnens far gjorde som han blev tillsagd, han duschade i lugn och ro, tog sig sedan en kopp kaffe och begav sig därefter i sakta mak de 6 milen in till stadens operationsavdelning. Och eftersom han väl aldrig kommit i tid mer än till sin egen ankomst till världen så kom han mycket riktigt en smula försent för att vara med när tvillingarna föddes.

18 år senare är det alltså dags att fira deras myndighetsdag. Min Pär och min Anna fyller 18 år och det är barn nummer 3 och 4 vi har anledning att gratulera. Och sen är det bara en kvar som är omyndig! Jodå, vi har legat i får man säga, för att uppfylla vår kvot av världsmedborgare.

Så, nu funderas det på korsen och tvärsen över vad dessa barn ska få när de inträder i den vuxna skaran.
Anna har vi inga bekymmer att hitta på grejer till men som den ömme barnafader konstaterade; Pär har allt! Och det är väl sorgligt, att bara vara 18 år och redan ha allt. Nu är väl det en sanning med modifikation för nån potatisupplockare har han inte, ej heller nån snygg båge eller motorsåg.
Men det enda denna grabb är intresserad av är jakt och fiske och där saknas inte utrustning.
Så vad göra? Senaste tanken är en kamera, då kan han ju fotografera sina jaktbyten och glädja omvärlden med diverse blodiga bilder.
Jaja, det kommer en dag i morgon då vi funderar vidare på presenter. De ska ju inte uppvaktas förrän på lördag så det är gott om tid!

Och konstigt är det att de blivit 18 år äldre på den här tiden medan jag inte är en dag äldre än då de föddes, snarare tvärtom!

Hejs hopps

Kommentarer
Postat av: peterA

Behöver man verktyg för att locka upp potatis eller är det en person han saknar? Potatislockare finns ju i två smaker, några av dem kan bara locka ner, och andra kan locka upp. Vissa kan både ock, men dom är sällsynta och tingar hög betalning. Hörde att de flesta kommer från en liten by i Karelen där man under rysk ockupation utvecklat egenskaper för att locka potatisen av ryssen, främst i lönndom. Så kallade rysslockare :)

2008-04-02 @ 22:27:02
URL: http://www.petera.se
Postat av: Markattan

Haha, nu var någon väldigt rolig. Och vad är det för smaker det talas om, vanilj och jordgubb, palsternacka och potatis? nåväl, Markattan flabbar rått och undrar om man är rysk i bollen.
// Markattan

2008-04-02 @ 23:06:27
URL: http://markattans.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0